Asalto al Moncada

Asalto al Moncada

39.00
Add To Cart

Få værket med den cubanske revolutions begyndelse op på din væg nu – legenden om Fidel Castro starter med angrebet på Moncada-kassernen.

Kunstneren: Hèctor Vargas medvirkede i 2015 på den internationale kunstbiennale i Havana, hvor flere af hans værker blev forbudt af censuren. Kunstnerens værker om Cuba er ligeledes blevet censureret på en udstilling i Caracas, Venezuela.

Vargas afholdt i maj 2016 en særudstilling i Havana Kunsthandel med titlen ‘Guapo’ – en historisk kærlig og kritisk tribut til Fidel Castro og den cubanske revolution.

Værket: ‘Asalto al Moncada’ (angrebet på Moncada-kassernen) fortæller om det angreb, som skabte legenden om Fidel Castro og på mange måder satte skub i den cubanske revolution. Sammen med sin bror, Cubas nuværende præsident Raul Castro, angreb Fidel i 1953 den berygtede Moncada-kasserne i Santiago.

Angrebet blev en katastrofe. Det var elendigt planlagt og udført. Fidel blev pågrebet af diktatoren Batistas styrker og sat på anklagebænken. For at statuere et eksempel beslutter Batista, at retssagen skal sendes på tv. Fidel Castro holder en brandtale, som slutter med de berømte ord ‘historien skal frikende mig’ – og hans popularitet som oprørsbevægelsens spydspids stiger.

Efter tre år i fængsel bliver Fidel løsladt og rejser til Mexico, hvor han møder Che Guevara. I 1959 rejser de retur til Cuba sammen med 80 oprørere og den cubanske revolution begynder for alvor.